matvalet.nu
Projektet
Vilka är vi
Uppropet
Konsumentstudier
Debatt och press
Rapporter
Kontakt
Start » Rapporter

Rapporter publicerade av Matvalet

Referat från seminariet "Sviker livsmedelsindustrin konsumenterna?"

6 november 2008

  Allt fler konsumenter vill välja livsmedel medvetet - utifrån miljö, hälsa, djurskydd och mänskliga rättigheter. Men får de tillräcklig information i butiken? Vad gör egentligen industrin och handeln för att stödja konsumenten i deras val? Och är de lyhörda och beredda att ändra sig när det gäller tillsatser, överdrivna hälsopåståenden, ursprungsmärkning och annat som debatterats mycket de senaste åren?

 Läs referatet från seminariet

 

 

Rapport från seminariet "Vakna upp lunchkrogar, vi vill veta mer om maten,"
18 Januari 2007

Varför avstår hälften av alla konsumenter från att äta lunch på restuarang? Är det bara en prisfråga eller skulle mer hälsosam och miljövänlig mat, mer information kring maten samt kunnigare personal göra lunchrestaurangerna mer attraktiva? Konsumentstuider presenterades och diskussion med bla Mats Hulth, Sveriges Hotell och Restaurang-företagare (SHR) genomfördes.

  Läs hela rapporten från seminariet

 Politikerenkät, augusti 2006

Inför det stundande valet riktades frågor till de politiska partierna för att undersöka i vilken mån man vill verka för att de svenska konsumenterna ska kunna göra medvetna val.

  Läs hela politikerenkäten

 

 

 

Rapport från "Val eller Kval II," November 2005 


Hur förbättrar vi konsumenternas möjlighet att handla medvetet?
Det var temat för seminariet på Huvudsta gård den 8/11 2005 som hade lockat ett 50-tal företrädare för handel, livsmedelsindustri, organisationer och myndigheter.I rapporten finns bl.a sammanfattning av Ann-Christin Nykvist tal och de efterföljande utfrågningen, konsumentundersökningen samt resultaten från workshopen.

Läs hela rapporten Val eller kval II

 


Rapport från seminariet Val eller Kval I, April 2004

För att diskutera hur man kan underlätta för konsumenterna att göra val grundade på kvalitetsaspekter samlades 25 deltagare till en workshop på Sånga Säby konferens 22 april 2004. Moderator var Anders Bohlin, Explicare

I rapporten finns bl.a. sammanfattning av och reflektioner över konsumentstudien Matens kvalitet (TEMO 2004), redogörelse för problemfokuseringen, uppkomna förslag kring hur vi kan ge konsumenten bättre möjligheter, prioriteringslista, förslag på hur arbetet går vidare samt deltagarlista.

Läs hela rapporten från Val eller Kval I

 
© Copyright matvalet.nu 2005. info@matvalet.nu